Welcome to City 17

Lyckliga är vi som fick spela Half Life 2 när det släpptes 2004 (Är det redan 19 år sedan?!). Vi som minns minns. För er som inte minns eller inte ens har spelat det så utspelar sig en stor del av handlingen i den fiktiva Staden City 17.

City 17 är en stad som präglas är relativt låga byggnader och mulet väder. Utan att avslöja något ur handlingen så är det även en (med goda grunder) en rätt dyster stämningen i staden. Mitt i staden står det enorma citadellet som är skurkarnas bas och som fullkomligt dominerar stadens skyline.

Vid ett besök i Göteborg nyligen kunde inte skribenten låta bli att slås av hur likt Göteborg har blivit City 17. Jämför nedan:

1: Göteborg

Bildvinkeln skiljer sig något, men visst är likheten slående. Göteborg lider precis som invånarna i City 17 av en viss dysterhet orsakad av stora ingrepp i stadens form och skepnad. Och vädret är sällan något att skryta med.

Det här inlägget är menat som dels en dos ironi och dels som en påminnelse till alla att det är dags att spela Half Life 2 igen. Det kan man aldrig spela för ofta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *